Spark aligners

Spark aligners: onzichtbare beugel

Voor een comfortabele en onopvallende gebitscorrectie maakt u gebruik van de vrijwel onzichtbare Spark aligners beugel. Deze beugel bestaat uit een doorzichtig boven en onder bitje dat u zelfstandig in- en uitdoet.

 • Nauwkeurige gebitscorrectie
 • Onopvallende bitjes
 • Geen metaal

Geniet van de gemakken van Spark aligners. Neem contact op voor het maken van een afspraak. We zijn telefonisch bereikbaar via het onderstaande nummer. Of maak gebruik van onze contactpagina.

Hoe ziet een Spark beugel eruit?

De Spark aligners zijn speciaal op maat gemaakte bitjes die u over uw tanden plaatst. Deze kunt u zelfstandig indoen en uitnemen. Tijdens het dragen worden de tanden voorzichtig in beweging gebracht. Volgens het behandelplan ontvangt u om de circa 2-3 maanden een nieuwe set bitjes. Dit gebeurt net zolang tot de gewenste correcties zijn behaald.

Deze aligners zijn doorzichtig, dus ze vallen nauwelijks op. In vergelijking met de gebruikelijke metalen beugel kunt u op deze manier zonder opvallend metaal een gebitscorrectie ondergaan. Deze techniek is zowel geschikt voor volwassenen als tieners.

Voordelen van een onzichtbare beugel

De Spark aligners nemen veel voordelen met zich mee, zoals:

 • Effectieve en snelle tandbeweging
 • Focus op comfortabel en onopvallend beugel dragen
 • Minder gevoelige tandencorrectie
 • Alles kunnen eten en drinken dankzij uitneembare bitjes
 • Beugel zonder metaal
 • Minder irritaties en spoedcontroles

Werking Spark Aligners

Kosten doorzichtige beugel

De kosten van de onzichtbare Spark aligners worden gebaseerd op uw behandelplan. Het plan is voor iedereen persoonlijk opgesteld. De daadwerkelijke kosten verschillen hierdoor per tandcorrectie. Lees meer over de algemene tarieven voor beugels die zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.

De Spark aligners kunnen vergoed worden door uw zorgverzekering. Neem hiervoor contact op met uw eigen zorgverzekeraar en contoleer of u ook in aanmerking komt voor een vergoeding.

Is mijn gebit geschikt voor een Spark beugel?

We raden een Spark beugel aan in veel tandsituaties, zoals:

 • Ruimtegebrek
 • Open beet
 • Kruisbeet
 • Overbeet
 • Te veel ruimte
 • Onderbeet
 • Diepe beet

Neem contact met ons op om uw huidige gebitsituatie te bespreken. We kunnen dan aangeven of u deze behandeling kunt ondergaan. De Spark aligners zijn geschikt voor zowel tieners als volwassenen.

De route naar uw nieuwe glimlach

1. Op consult

We vertellen u eerst over de werking van Spark aligners. Vervolgens plannen we een moment in om een digitale scan te maken van uw gebit. Zo krijgen we inzicht in hoe deze onzichtbare beugel u kan helpen.

2. De 3D-scan

Via digitale foto’s krijgen we een 3D-beeld van uw huidige gebitssituatie. We kunnen hierdoor uit verschillende invalshoeken het behandelplan voor de gebitscorrectie gaan opstellen.

3. Het behandelplan

Op basis van de 3D-scan van uw gebit stellen we een persoonlijk behandelplan op. We houden hierbij rekening met uw persoonlijke voorkeuren en wensen. De vrijwel onzichtbare bitjes laten we produceren.

4. Tandencorrectie

We plaatsen de bitjes over uw tanden. Deze moet u dragen volgens de richtlijnen van het behandelplan. De weg naar uw nieuwe glimlach is ingezet! Binnen enkele weken merkt u resultaat. U hoeft slechts eens in de 2 à 3 maanden op bezoek te komen voor het controleren van de vooruitgang en het ophalen van nieuwe bitjes.

Spark aligner indoen

Veel voorkomende vragen onzichtbare beugel

Hoelang duurt een Spark aligner behandelplan?

De gemiddelde tijdsduur van een Spark aligners behandelplan is 6 tot 18 maanden. De ingeschatte periode voor uw situatie zal van tevoren met u besproken worden.

Wordt de Spark aligner beugel vergoed door de zorgverzekering?

Er zijn meerdere zorgverzekeringen in Nederland die deze behandeling vergoeden. We raden aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te kijken of u ook in aanmerking komt voor een vergoeding.

Hoelang moet ik de bitjes inhouden?

We raden aan om de Spark aligners minimaal 22 uur in te houden. Tijdens het eten en drinken van hete dranken kunt u ze uitdoen.

Doen de Spark aligners pijn?

De op maat gemaakte bitjes zullen bij de eerste keer innemen wat strak aanvoelen. Maar dit gevoel verdwijnt al naar enkele dagen. Naast de eerste dagen met een nieuw set bitjes is het traject pijnloos en vrij van ongemakken die u bij de traditionele metalen beugel wel heeft. Denk hierbij aan losschietende slotjes of draadjes.

Moet ik regelmatig langskomen voor controle?

We kijken om de 2 á 3 maanden wat uw progressies is. U ontvangt bij een controleafspraak steeds een nieuwe set met bitjes.

Hoe houd ik de bitjes goed schoon?

De vrijwel onzichtbare bitjes kunt u gewoon met een tandenborstel en tandpasta schoonmaken. Mocht u een drankje nuttigen, dan raden we aan om de bitjes hierna schoon te maken.

Wat is het verschil tussen een Spark en Invisalign beugel?

Zowel bij Spark aligners als de Invisalign beugel wordt er gebruikgemaakt van tand corrigerende bitjes. Bij het opstellen van een behandelplan maken we bij beide soorten beugels vooraf een 3D-scan van uw gebit. De bitjes van Spark aligners worden iets specifieker geproduceerd. Ze zijn transparanter en flexibeler. Dit zorgt voor een nog nauwkeuriger resultaat. Een behandelplan met Spark aligners wordt alleen op advies van orthodontisten opgesteld. Neem gerust contact op en ontdek welk behandelplan het beste bij uw gebit past.

Afspraak maken bij Orthodontie Ridderkerk

Heeft u vragen over het gebruik van Spark aligners? We bespreken graag met u wat deze behandelmethode voor uw gebit kan betekenen. Neem contact met ons op via onderstaande buttons voor het maken van een afspraak.