Invisalign

Invisalign: doorzichtige beugel

Met de doorzichtige beugel van Invisalign ondergaat u een comfortabel en onopvallende tandcorrectie. De beugel bestaat uit compleet doorzichtige bitjes. Deze maken we speciaal op maat voor uw tanden.

  • Onopvallend uw gebit corrigeren
  • Uitneembare bitjes
  • Binnen een half tot anderhalf jaar een stralend en recht gebit

Ontdek wat een doorzichtige beugel van Invisalign voor uw gebit kan betekenen. We informeren u graag over de mogelijkheden. Neem hiervoor contact op via onderstaande buttons.

Wat is Invisalign?

De uitneembare bitjes van Invisalign zijn onderdeel van een techniek om tanden onopvallend en comfortabel te corrigeren. Het systeem bestaat uit meerdere ‘aligners’ (bitjes). Op basis van een gebitsscan worden ze speciaal op maat gemaakt voor uw gebit. Het is namelijk belangrijk dat de bitjes perfect passen. De bitjes draagt u dag en nacht en zorgen ervoor dat uw tanden langzaam in beweging worden gezet richting de gewenste posities. Tijdens het eten neemt u de Invisalign uit. Deze doorzichtige beugel is beschikbaar voor zowel tieners als volwassenen.

Ten opzichte van de traditionele slotjesbeugel maakt Invisalign het mogelijk om minder opvallend een tandcorrectie te ondergaan. Daarnaast blijven voor u veel ongemakken van de traditionele beugel bespaart, zoals uitstekende draadjes, losse slotjes, irritaties of maandelijkse controles.

De voordelen van de doorzichtige beugel

Omdat de beugel doorzichtig en uitneembaar is, brengt hij veel voordelen met zich mee:

  • Onopvallende beugel
  • U kunt alles eten en drinken na het uitnemen van de bitjes
  • Gemakkelijk uw gebit en beugel schoonhouden
  • Controles vinden plaats eens in de 2 à 3 maanden
  • Geen onvoorziene spoedafspraken
  • Geen metaal in de vorm van blokjes en draadjes in uw mond
  • Pijnloze tandcorrectie

Werking Invisalign

Kosten doorzichtige beugel

De kosten van een doorzichtige beugel zijn afhankelijk van uw gebit. Voor iedereen wordt namelijk een uniek behandelplan opgesteld. De kosten worden vastgesteld op basis van de behandeling.

Neem contact op met uw zorgverzekeraar en controleer of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Lees meer over de tarieven die zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.

Kan ik een Invisalign behandeling ondergaan?

Kan ik een Invisalign behandeling ondergaan? Een Invisalign behandeling is geschikt voor zowel volwassenen als tieners. Alleen in uitzonderlijke gebitssituaties raden we een alternatief behandelplan aan. Neem gerust contact met ons op en ontdek of u in aanmerking komt voor een Invisalign.

Behandeling: traject naar een nieuwe glimlach

1.     Het eerste gesprek

Tijdens het eerste gesprek maken we kennis met elkaar en bespreken we de werking van een doorzichtige beugel. Zo bent u precies op de hoogte van de behandelmethode en is er ruimte om vragen te stellen. We maken vervolgens een afspraak voor het uitvoeren van verder onderzoek.

2.     Gebitsscan

Bij de vervolgafspraak brengen we uw gebit in kaart met röntgenfoto’s. We krijgen zo vanuit meerdere hoeken een duidelijk 3D-beeld van uw gebit.

3.     Het tandencorrectieplan

Op basis van de uitgevoerde scan stellen we een behandelplan op. We houden hierbij rekening met uw persoonlijke wensen en verwachtingen. De doorzichtige beugelbitjes worden op maat gemaakt.

4.     Starten behandeltraject

We plaatsen de eerste set met bitjes over uw tanden. Deze zijn eenvoudig zelfstandig in en uit te nemen. U krijgt meerdere setjes mee, zodat u tussentijds zelf kunt wisselen. Om de 2 á 3 maanden controleren we uw voortgang en ontvangt u een nieuw setje bitjes van ons.

Veelgestelde vragen over de Invisalign

Doen de doorzichtige bitjes pijn?

De eerste paar dagen van het behandelplan zullen de bitjes strak aanvoelen. Dit gevoel gaat weg, zodra uw tanden voorzichtig in beweging komen. Dit duurt enkele dagen.  Iedere 2 a 3 maanden krijgt u nieuwe bitjes. De eerste paar dagen zult u dan opnieuw de ongemakken voelen, want uw tanden worden opnieuw in beweging gezet.

Moet ik de beugel continu inhouden?

We raden aan om de beugel minimaal 22 uur per dag te dragen. U neemt de beugel uit tijdens het eten of drinken.

Hoe vaak moet ik langskomen voor controle?

Gemiddeld hoeft u maar eens in de 3 maanden langs te komen voor een controle. Het kan per behandelplan verschillen hoe vaak u daadwerkelijk langs moet komen. Tijdens een controle bekijken we uw vooruitgang en ontvangt u een nieuwe set bitjes van ons.

Hoelang duurt een Invisalign beugel behandelplan?

Tijdens het opstellen van het behandelplan bekijken we hoelang u de beugel moet dragen. Het gemiddelde behandelplan duurt 6 tot 18 maanden.

Hoe maak ik de beugel schoon?

De doorzichtige beugel dient u regelmatig schoon te maken. Dit kan eenvoudig met wat tandpasta en een tandenborstel. We raden aan om de beugel ook te reinigen na het drinken van suikerhoudende drankjes.

Vergoedt de zorgverzekeraar een Invisalign?

Bij menig zorgverzekeraars in Nederland komt u in aanmerking voor een vergoeding voor een Invisalign. We raden aan om contact op te nemen met uw huidige zorgverzekeraar. Zo weet u gelijk of u ook in aanmerking komt voor een vergoeding.

Maak een afspraak bij Orthodontie Ridderkerk

Bent u benieuwd naar wat een onopvallende doorzichtige beugel van Invisalign voor uw gebit kan betekenen? We informeren u graag over de mogelijkheden. Neem contact met ons op om een eerste afspraak te maken.