Herbst

Een Herbst is een vaste apparatuur die tijdens de groeispurt wordt gebruikt om de overbeet te corrigeren. De apparatuur bestaat meestal uit 4 banden (2 boven en 2 onder) die met elkaar verbonden zijn door 2 telescoop armen. De banden worden geplakt met speciale lijm. Door de telescooparmen wordt de onderkaak naar voren gedwongen.

De voordelen van een Herbst ten opzichte van een activator (blokbeugel) zijn:
  1. Het gaat sneller (wordt immers dag en nacht gedragen) meestal is na 9-11 maanden een stabiel resultaat bereikt.
  2. Je kunt er beter mee praten.
Aandachtspunten:
  1. Doordat hij vast zit is het schoonhouden iets moeilijker. Pas dus extra op met zoet en frisdrank en besteed extra aandacht aan het schoonmaken van de beugel.
  2. Het wennen is in het begin wat moeilijker omdat je de beugel niet even uit kunt doen. Soms worden de kaakspieren gevoelig. Ook eten is in het begin lastig, maar dit zal steeds beter gaan.
  3. Gaat de telescoop arm los, dan kan je (of iemand die handig is) deze verwijderen met de bijgeleverd inbussleutel, daarna maak een afspraak met de praktijk. Stel dat je dat niet voor elkaar krijgt en de praktijk is op dat moment gesloten: bel naar de praktijk, je hoort via de tekst op het antwoordapparaat waar je terecht kunt voor hulp. Het nummer van de spoeddienst staat ook op onze website.

Menu