Volwassenen

Tanden kunnen gedurende het hele leven worden verplaatst. Wellicht is het u al eens opgevallen dat steeds meer mensen (meer dan een kwart), die zich melden bij een orthodontist, ouder zijn dan 18 jaar? Ook boven de leeftijd van 60 jaar wordt er nog steeds orthodontisch behandeld.

Slotjesbeugel:

Een slotjesbeugel bestaat uit metalen- (Damon Q) of keramische blokjes (Damon Clear) en voorgevormde draadjes. De slotjes worden vastgeplakt met speciale lijm en de draadjes worden vastgezet met speciale klepjes, deze worden, indien nodig, vervangen.

Scheve tanden betekent ook scheve wortels; gedurende de orthodontische behandeling worden beiden verplaatst, dat is de reden dat het soms een langdurig traject is.

Meer informatie over de vaste beugel >

Harmony linguale beugels:

Plaatjesbeugels kunnen ook aan de binnenkant van het gebit geplakt worden.

Het feit dat de binnenkant van het gebit niet recht loopt, betekent dat de plaatjes en draden op maat gemaakt moeten worden. De werking is verder hetzelfde als bij de “gewone” plaatjes.

Meer informatie over Harmony >

Invisalign:

Traditionele ‘slotjesbeugels’ vormen vaak, esthetisch gezien, een obstakel om een orthodontische behandeling aan te gaan. Ook het hele traject en bijbehorende ongemakken (de afdrukken, de irritaties van de slotjes, de uitstekende draadjes, de spoedafspraken tussendoor EN de maandelijkse controles) spelen hier soms een rol in.

We bieden daarom nu ook een alternatieve behandeling; Invisalign “beugel animatie”, Dit systeem bestaat uit een serie van transparante,  uitneembare hoesjes (= Aligners). Deze actieve hoesjes worden dag en nacht gedragen en zorgen ervoor dat de tanden naar de gewenste positie worden verplaatst.

Omdat de Aligners uitneembaar zijn, betekent dit:

  • dat u nagenoeg nooit onvoorziene ‘spoedafspraken’ tussendoor hoeft te maken
  • dat u alles kunt eten en drinken (uiteraard de beugel eerst verwijderen)
  • dat het schoonhouden van het gebit veel gemakkelijker wordt
  • dat de controles meer verspreid zijn, meestal om de 2 a 3 maanden
  • dat u geen last heeft van uitstekende draadjes of andere scherpe beugelonderdelen

Het is uiteraard erg belangrijk dat de Aligners perfect passen, vandaar dat er een ‘scan’ wordt gemaakt i.p.v. de traditionele afdruk “beugel animatie”.

Invisalign is er niet alleen voor volwassenen; “Invisalign Teen”, is de variant van Invisalign voor tieners en jong volwassenen.

Vanaf het moment dat de beugel wordt geplaatst, krijgt u 5 jaar garantie op de Invisalign hoesjes. Dat wil zeggen: als er in de eerste 5 jaar na het plaatsen van Invisalign een recidief optreedt, kan er opnieuw behandeld worden en worden de nieuwe Invisalign hoesjes NIET in rekening gebracht (het plaatsen, de foto’s , de controles en verwijderen etc. wel).

Meer informatie over invisalign >

Chirurgie:

Een forse afwijking van de normale gebitstand veroorzaakt vaak  functionele- en esthetische problemen. Hieronder vallen een grote overbeet, een omgekeerde beet, een open beet maar ook slaapapneu enzovoort. In dergelijke gevallen bestaat de behandeling uit een gecombineerde orthodontische–/chirurgische behandeling. Na het eerste consult bij de orthodontist volgt een consult bij de kaakchirurg; samen stellen ze een behandelplan op. Wij dienen in deze gevallen een aanvraag bij uw verzekering in om volledige vergoeding van uw behandeling te verkrijgen.

Bij “beugelanimaties” kunt u diverse, chirurgisch gerelateerde, filmpjes bekijken.

INVISALIGN: No Brackets, no wires, no doubt!